-
Miten valitsen sopivan shampoon koiralle?
Miten koira pestään- artikkelisarjan toisessa osassa paneudumme shampoon valintaan. Saatavilla olevien koirashampoiden valikoima on valtava. Siinä viidakossa eksyy ammattilainenkin. Miten valitsen sopivan shampoon koiralle? Katse kannattaa suunnata ensin ihoon, sitten turkin tyyppiin ja pesutiheyteen. Shampoon valintaan vaikuttavat tekijät Ennen kuin suuntaat shampoo-ostoksille, mieti muutama asia valmiiksi. Onko koirallasi iho-ongelmia? Shampoo on tarkoitettu sekä ihon että karvan pesemiseen. Enemmän kuin käyttämäsi pesuaineet vaikuttaa ihon kuntoon mm. ruokinta ja hormonaaliset tekijät. Tässä artikkelissa keskitymme kuitenkin pesuaineisiin. Mitä rotua/ turkki tyyppiä koirasi edustaa? Kuinka usein koira pestään? Kuinka likainen se on? Jo näiden kriteerien varassa on helpompi lähteä etsimään sopivaa tuotetta. Varsin tyhjentävän englanninkielisen artikkelin koiran shampoon valinnasta…
-
Miten koira pestään osa 1. Valmistaudu!
Koiran peseminen pienessä asunnossa tai muuten vain asuintiloissa ei aina ole kaikista houkuttelevin homma. Kämppä kastuu ja haisee märälle koiralle. Motivaatiota saattaa syödä myös vaihteleva lopputulos taistelupesun seurauksena. Tässä Miten koira pestään- artikkelisarjassa opit keinoja, joilla voi helpottaa pesu-urakkaa huomattavasti ja saada koiran puhtaaksi. Aloitamme valmistautumisella. Ensinnäkin, kovin kiireessä pesuhommiin ei kannata ryhtyä. Vaikka itse peseminen ei vie kauan, koira lukee mielentilojasi kuin avointa kirjaa. Jos pesuhetki ei aiemminkaan ole edustanut mieluista ja rentouttavaa hetkeä, älä pahenna tilannetta toimimalla kiireellä. Seuraavin ohjein oletkin melko pitkällä urakassa. Milloin koira pitää pestä Tänäkin päivänä kuulee toisinaan, että koiraa ei saisi pestä. Perusteluna näkemykselle käytetään mm. että turkin tulee olla…
-
Terveisiä Trimmaus Kajaanin trimmauspöydältä
Hukka pääsi trimmattavaksi Trimmaus Kajaanin Satu Utriaisen käsiin. Reissu toimi minulle opintomatkana, olenhan itsekin trimmaava. Kokemus oli myös jännittävä, koska asiakkaana oli minun oma sydänkäpynen, jolle toivon pelkkiä positiivisia kokemuksia trimmauspöydältä.
-
Leikkauttaisitko koirasi (kastrointi, sterilointi)? Mieti vielä!
Eläinlääkäriasemat markkinoivat urosten kastrointia ja narttujen sterilointia (käytän tässä termiä leikkauttaminen) rutiinitoimenpiteenä. Kylkiäisenä myydään stressittömämpää elämää koiralle ja omistajalle. Leikkauttamisen hyödyt korostuvat ja haitat mainitaan usein sivumennen. Yksi suurimmista on turkin huonontuminen oleellisesti. Sen vaikutus koiran elämänlaatuun on huomattava. Tämä postaus on näkökulma ainoastaan terveiden koirien sterilointiin/kastrointiin. Uroskoiran kastraatiossa sen kivekset poistetaan. Leikkaus on pienehkö ja toipuminen yleensä ongelmatonta. Narttujen sterilisaatiossa munasarjat ja usein myös kohtu poistetaan. Leikkaus tekee koirasta lisääntymiskyvyttömän ja muuttaa sen hormonitoimintaa ja aineenvaihduntaa pysyvästi. Syitä leikkauttamiseen on monia. Tässä käsitellään vain terveiden koirien sterilointia/kastrointia. Urosten merkkailu, kiinnostus narttuja kohtaan, uhoaminen. Narttujen kiimat ja mahdolliset valeraskausoireet, jotka häiritsevät harrastuksia tai perheen elämää kun talossa on…