Uncategorized

Terveisiä Trimmaus Kajaanin trimmauspöydältä

Olipa karkeakarvainen kettuterrieri Hukalla eilen mahtava spa-päivä. Matkasimme Kajaaniin ja Hukka sai olla Trimmaus Kajaanin Satu Utriaisen asiakkaana. Trimmaus Kajaani palvelee eläintarvikeliike Eläinplaneetan tiloissa aivan Kajaanin keskustassa. Reissu toimi minulle opintomatkana, olenhan itsekin trimmaaja. Ennen kaikkea kokemus oli jännittävä, koska trimmattavana oli minun oma sydänkäpynen, jolle toivon pelkkiä positiivisia kokemuksia trimmauspöydältä.

Tässä Hukka antaa vähän esitietoja. Miten turkkia on hoidettu, mitä toiveita on trimmaustavan suhteen, miten koira käyttäytyy trimmatessa.Tämä reissu oli monella tavalla mielenkiintoinen. Toimin itsekin trimmaajana, ja oli kutkuttavaa päästä trimmaamon asiakkaaksi oman koiran kanssa. Katselin hommaa ihan uudesta näkövinkkelistä!


Oli kutkuttavaa päästä trimmaamon asiakkaaksi oman koiran kanssa.


Ensinnäkin, Hukkahan on minulle oikea sydänkäpynen. Hukka on toisaalta terrierimäisen itsepäinen ja toisaalta hyvin herkkä pikku mies. Opettelu näyttelykoiran elämään ja hoitorutiineihin ei ole ollut aina ihan helppoa. Siksipä vältän viimeiseen asti turkinhoitoon liittyviä epämiellyttäviä kokemuksia. Itse asiassa taisimme olla aika vaativia asiakkaita.Nyppimistä


  

Satu oli Hukan mielestä tosi mukava trimmaaja. Karkeakarvainen kettuterrieri trimmataan nyppimällä. Hukka on näyttelykoira, eli homma tehdään normaalisti varsin usein. Tällä kertaa nyppimisen väli oli venähtänyt melkein kolmeen viikkoonAika turilas näyttelykoiraksi!


Koiran terveydentilasta ja käyttäytymisestä on tärkeää kertoa trimmaajalle. Trimmaus Kajaanissa voit kertoa myös toiveita trimmaustavan suhteen.


Aluksi Satu kyseli vähän taustatietoja. Hukka on terve ja turkki yleensä säännöllisesti hoidettu. Tavallisesti Hukka käyttäytyy aika kiltisti trimmattaessa. Nämä asiat on tosi tärkeä kertoa trimmaajalle, että hän osaa varautua ja tarvittaessa varoa. Samoin kannattaa kertoa toiveet lopputuloksen suhteen. Nyt haluttiin rodunomaista ulkomuotoa ja turkin karkeutta vaalitaan tarkasti.
Pesu ja kuivaus on hyvä tehdä myös nypittävilleKun Hukan turkki oli nypitty jalkoja ja partaa lukuunottamatta, lähdettiin pesulle. Trimmaus Kajaanissa pestään mielellään kaikki leikattavat koirat ja vieläpä edullisesti. Nypittäville pesua suositellaan nyppimisen jälkeen.


Trimmaus Kajaanissa pestään mielellään kaikki leikattavat koirat. Nypittäville pesua suositellaan tehtäväksi trimmauksen jälkeen.

Hukka pestiin Isle Of Dogs Coature sarjan Coarse-shampoolla, joka on tarkoitettu karkeille turkeille. Trimmaus Kajaanissa käytetään laadukkaita, koirille tarkoitettuja shampoita. Esimerkiksi Wahl-shampoita saa hankittua kotikäyttöönkin Eläinplaneetasta.

Seuraavaksi oli vuorossa kuivaus. Tämä kävi nopeasti ja näppärästi suurella koirien föönillä. Koko pesuoperaatio kuivauksineen vei aikaa puolisen tuntia.

Jos tuntuu, että kotioloissa koiran pesemisen aloittaminen ei maistu, tai homma kestää puoli päivää, kilautapa Satulle. Trimmauksen yhteydessä pesu on edullinen, parantaa trimmaustulosta ja käy käden käänteessä. Trimmaus Kajaanissa pesun voi ottaa myös erikseen.Tassunpohjat ja kynsien leikkausHukan trimmaukseen sisältyi myös kynsien leikkaus. Tassunpohjista karvat siistittiin tarkasti. Tämä onkin erikoisen tärkeä homma, sillä anturoiden välissä saattaa olla karvoissa kiinni paljon likaa, pikeä ja isojakin takkuja.Tassunpohjien trimmaus ja kynsien leikkaus sisältyy aina trimmaukseen Trimmaus Kajaanissa


Kynsien leikkaus ja tassukarvojen siistiminen sisältyvät aina trimmaukseen Trimmaus Kajaanissa


Trimmaus Kajaanissa kynsien leikkaus ja tassukarvojen siistiminen sisältyy trimmauksen hintaan. Nämä hommat tehdään jokaisen trimmaustyön ja pesun yhteydessä. Myös korvakarvat nypitään tarvittaessa.Laadukas lopputulosLopuksi trimmattiin jalat ja pää loppuun. Hukasta tuli niin hieno ja hyvältä tuoksuva herra, että voisi mennä vaikka näyttelykehään. Trimmauskokemus oli miellyttävä ja koiralle mukava. Sadun rauhalliset ja varmat otteet saivat Hukan rentoutumaan mukavasti trimmaukseen.

Koiraystävällinen trimmausTämän kokemuksen perusteella jättäisin Hukan -tai kenet tahansa omista koiristani- mielelläni Sadun käsiin. Saattaapa meistä tulla aivan kanta-asiakkaita!

Saimme todella koiraystävällistä kohtelua Trimmaus Kajaanissa. Toivoisin, että omaa koiraani käsitellään jämäkästi ja ystävällisesti. Näin myös tapahtui tällä käynnillä.


Satu käsitteli Hukkaa ystävällisesti ja jämäkästi. Voit luottaa pelokkaammankin yksilön Trimmaus Kajaaniin hoidettavaksi.


Jos koirasi ei vietäkään aikaa trimmaajan pöydällä joka viikko, voit varmasti luottaa pelokkaammankin yksilön Trimmaus Kajaaniin hoidettavaksi. Sadun työskentelyssä näkyy pitkä kokemus koirista. Hän osaa tulkita stressin merkkejä ja vähentää painetta tarvittaessa.Kokemusta, maalaisjärkeä ja jatkuvaa oppimistaSatu on kasvattanut ja näyttelyttänyt koiria pikku tytöstä asti. Spanieliryhmän rotuja hän on ehtinyt myös kasvattaa jo yli kolmekymmentä vuotta. Voisikin sanoa, että spanielit ovat Sadun supervoima.

Trimmaajana Satu on toiminut useita vuosia. Mikään ei kuitenkaan kieli liiallisesta rutinoitumisesta. Satu valmistui eläintenhoitajaksi Ylä-Savon ammattiopistosta trimmaamisen osaamisalalta keväällä 2019. Hän kouluttautuu ja opiskelee lisää koko ajan mm. osallistumalla vuosittain rotutrimmauskursseille. Valtava pääoma, jonka koko elämän jatkunut harrastus ja ammattimainen koirankasvatus ovat tuoneet, kasvaa koko ajan.


On mahtavaa, että valtavan koirakokemuksen omaava harrastaja, kasvattaja ja trimmauksen ammattilainen pystyy säilyttämään innostuksen omaa alaansa kohtaan.


Koirarotujen määrä ja erilaiset turkkityypit sekä koko ajan lisääntyvä tieto koirasta eläimenä takaavat sen, ettei yksikään alan ammattilainen ole koskaan täysin oppinut ja valmis. On mahtavaa, että valtavan koirakokemuksen ja oman alan tuntemuksen omaava ammattilainen pystyy säilyttämään palon ja innostuksen alaansa kohtaan. Silloin oppimisella ja kehittymisellä ei ole rajoja.

Olisiko sinunkin aika piipahtaa trimmaamossa? Ota yhteyttä Trimmaus Kajaaniin:Lue lisää Trimmaus Kajaanin palveluista:


Nypittävien rotujen turkin kotihoidosta löydät ohjeita

2 Comments

  • Eila Aavakare

    Satu on aivan mahtava työssään. Olemme käyttäneet myös karkeakarvaista kettuterrieriämme jo kolmisen vuotta Satulla ja Leon menee sinne häntää heiluttaen. Melkein olisi mustis noista Hukan pusukuvista, jos näkisi! Suosittelen Satua, osaa luoda luottamuksen eläimeen. Täytyy meidänkin ottaa pesu seuraavalla kerralla.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap