Turkinhoito

Vinkkejä koiran turkin kuivaamiseen

Koiran turkin kuivaaminen aloitetaan heti pesun jälkeen. Rotu ja turkkityyppi vaikuttavat jonkin verran kuivaustapaan. Vinkkejä koiran turkin kuivaamiseen -postauksesta opit tapoja tehokkaaseen kotikoiran kuivaukseen. Näyttelyyn suuntavan pitkäturkkisen tai pystyyn ja suoraksi föönattavan turkin kanssa ei kannata olla ihan yhtä tehokas.

 

Aloita koiran turkin kuivaaminen jo ammeessa

 
 

Turkin kuivaaminen kannattaa aloittaa jo ammeessa. Varaa useampi pyyhe ja käy koko turkki puristelemalla läpi. Ota uusi pyyhe ja toista koko kierros. Lopuksi voit tehdä normaalin pyyhekuivauksen. Jos koirasi turkki takkuuntuu helposti, vältä hankaamista.

Turkki kannattaa aluksi kuivata puristelemalla pyyhkeellä.

Seuraavaksi voit antaa koirasi lepäillä hetken pyyhkeiden päällä ja ravistella rauhassa. Eräillä roduilla käytän mielelläni mikrokuituista kylpytakkia, joka imee kosteutta todella tehokkaasti.

Mikrokuitupyyhkeet ja mikrokuituiset kylpytakit imevät kosteutta tehokkaasti. Kylpytakki myös litistää laskeutuvaturkkisen koiran karvaa.

Vinkit koiran kuivaamiseen turkinkuivaimella

 
 

Seuraavaksi siirrytään aktiiviseen kuivaukseen turkinkuivaimella. Jos käytät kylpytakkeja, voit aloittaa kuivaamisen niistä osista, jotka eivät ole takin sisällä – raajoista, hännästä ja päästä.

Suuntaa kuivausilma ihan karvan juureen. Pitele fööniä niin lähellä ihoa kuin se on koiraa polttamatta mahdollista. Tarkkaile koko ajan puhallusilman lämpöä. Kuumalla ilmavirralla ja metallia sisältävillä harjoilla voi saada aikaan palovammoja. Valkoisten koirien iho on tässä muita herkempi.

Tarkkaile kuivaimen puhallusilman lämpötilaa. Valkoisten koirien iho palaa muita herkemmin. Myös karstan metallipiikit voivat kuumua.

Fööniä kannattaa pidellä niin lähellä koiran ihoa, kuin se ihoa polttamatta on mahdollista.Suuntaa ilmavirta aivan karvan juureen.Runsasturkkisilla ja pohjavillaisilla koirilla saattaa kuivatessa lentää vettä ihan kaaressa ympäriinsä. Tämän vuoksi kannattaa irtoava vesi kerätä vasemmalla kädellä pyyhkeeseen, jos pitelet oikealla kädellä kuivaajaa. Näin irtoava vesi ei päädy takaisin turkkiin.

Etene kohta kohdalta ja järjestelmällisesti koko koira läpi. Kun suurin osa kosteudesta on poistettu turkista, on aika aloittaa harjaaminen. Valitse harja turkin mukaan. Pehmeä karsta toimii suurimmalla osalla koirista.Pohjavillaroduilla kuivain tekee suurimman työn


Mitä tulee takkuihin ja irrotettavaan pohjavillaan anna kuivaimen tehdä suurin osa työstä. Fööniä kannattaa liikuttaa edestakaisin, jotta karva/takku helpommin irtoaisi. Apuna voi myös käyttää karstaa, jotta kaikki irtoava karva ja takut saadaan poistettua.


Kuivatessa kiinnitä erityistä huomiota korvantaustoihin, raajoihin, kainaloihin, hännäntyveen sekä istuinluiden- ja nivusalueelle.


Kiinnitä erityistä huomiota korvantaustoihin, raajoihin, kainaloihin, varpaanväleihin ja häntään, jotka helposti takkuuntuvat. Pohjavilla kerääntyy herkästi hännän tyveen, istuinluiden alueelle ja nivusalueelle. Nämä alueet kannattaa kuivata rutikuiviksi.Lopuksi huolellinen harjaus ja tarkistus kammalla


Kun koko turkki on kuiva, kannattaa se käydä vielä läpi kohta kohdalta harjan/ karstan kanssa. Harjattuasi alueen, käytä metallikampaa aivan karvan juuresta kohti latvaa tarkistaaksesi, ettei pieniä takkuja, irtokarvaa tai pohjavillaa jää turkkiin.


Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap