Tassutaikurin palvelut

 

 

 

Pesu

 
 
 

 

 

 

 

 

 

Ennen pesua turkki selvitellään takuista. Turkki pestään sille sopivalla laadukkaalla shampoolla ja tarvittaessa hoitoaineella. Pesun yhteydessä korvakarvat nypitään ja/tai korvat puhdistetaan tarvittaessa. Anaalirauhaset tyhjennetään tarvittaessa, edellyttäen että ne ovat helposti tyhjennettävissä. Turkki kuivataan ja kuollut, irtoava karva poistetaan. Kynsien leikkaus sisältyy myös pesuun.

 

Pohjavillapesu on tarkoitettu pohjavillaroduille. Turkista poistetaan irtoamassa olevaa pohjavillaa pesun, hoitoainekäsittelyn ja kuivauksen avulla, sekä osittain myös mekaanisesti. Tällä hetkellä en pysty ottamaan uusia, isokokoisia pohjavillapestäviä. 

 

 

 

 

 

 

Trimmaus leikattaville roduille

 
 

Lähtökohtaisesti leikkaamalla trimmattavat rodut pestään trimmauksen yhteydessä. Tämä parantaa trimmaustulosta huomattavasti. Jos välttämättä haluat pestä koirasi itse, tulee se tehdä aikaisintaan edellisenä iltana. Huolehdi,ettei koirasi likaa itseään uudelleen ennen trimmausta. Takut tulee selvittä ennen pesua. Pese turkille sopivalla shampoolla ihoa myöten. Muista pestä myös pää ja naama. Pesty koira tulee kuivata hyvin ja turkki föönata suoraksi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Varsinainen trimmaus tehdään leikattaville roduille joko koneella, saksin tai näiden yhdistelmällä. Kuuntelen mielelläni toiveitasi halutun mallin suhteen. Jos turkki on päässyt pahasti takkuun, jää ainoaksi vaihtoehdoksi ajelu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trimmaukseen sisältyy aina korvakarvojen nyppiminen/ korvien puhdistus tarvittaessa ja kynsien leikkaus.

 

 

 

 

Nypittävät rodut

 
 

Nypittävillä roduilla turkki trimmataan nyppimällä karva juurineen. Tällöin haluttuun turkin pituuteen voi vaikuttaa ainoastaan trimmausväliä säätelemällä. Jos et halua turkkia ”ihan lyhyeksi”, tulee se nyppiä vähintään 10 viikon välein. Yli 3 kk:n trimmausvälillä tahtoo lyhyempi kerros olla pitkähköä ja tulos epäsiisti. Yli 4kk trimmausvälillä kaikki peitinkarva lähtee ja jäljelle jää enemmän tai vähemmän pohjavillaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lola-westi on nypitty edellisen kerran n 8 viikkoa sitten, jolloin pitkän karvan alla oleva kerros on lyhyttä ja trimmauksen lopputulos siisti.

 

Tämän cairnterrierin trimmausväli oli pitkä, joten lopputuloksena kaikki peitinkarva on lähtenyt rungon alueelta ja pelkkä pohjavilla jäänyt jäljelle.

 

 

 

 

 

 

Nypittäviä rotuja ei tule pestä n. kahteen viikkoon ennen trimmausta. Parran /kuonon alueen sekä tassut on silti hyvä pestä ennen trimmausta. Halutessasi pesen mielelläni koirasi nyppimisen jälkeen.

 

 

 

Palveluita pennuille

 
 

Onko teille tulossa pentu? Jos sinulta puuttuu kokemusta tai osaamista, ota yhteyttä niin räätälöidään teille sopiva palvelupaketti pennun totuttamiseksi turkinhoitoon!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tassutaikurin eskarissa opitaan tärkeitä taitoja. Jos sinulla on kokemusta pennuista vain vähän tai sinulle tulee turkkirodun pentu, on eskari hyvä valinta. Eskarissa voit olla pennun mukana käyntien alusta loppuun ja opit samalla itsekin miten voit totuttaa pentua eri asioihin. Saat myös ohjausta pentusi turkinhoitoon ja joka kerta läksyjä! Eskarikäynneillä  totutaan kosketteluun, harjaukseen, tassujen käsittelyyn, naaman trimmaukseen,trimmauskoneeseen, turkin kuivaukseen. Etenemme pennun ehdoilla. Jokaiseen käyntiin sisältyy reilusti palkkaa ja leikkiä! Eskarin hinta on 60e/4 käyntiä.

 

Pennun tutustumiskäynti on lyhyt käynti trimmaamossa, jolloin totutellaan trimmaamo ympäristöön ja trimmattavana olemiseen palkan avulla.

 

Pentutrimmissä pentu trimmataan alusta loppuun. Pentutrimmauksen hinta on -15% normaali trimmaushinnasta.

 

 

 

Tassuille

 
 

 

 

 

 

 

Kynsien leikkaus onnistuu Tassutaikurissa joka kk:n ensimmäinen tiistai klo 15-17 ilman ajanvarausta. Myös kissat, kanit ja muut pienet eläimet ovat tervetulleita kynsien leikkaukseen, edellyttäen että ne ovat siihen tottuneet.

 

 

Kynsien hionta ehkäiseen kynsien lohkeilua ja repeytymistä. Jos koirasi on tuttunut tassujen käsittelyyn, yleensä hionta onnistuu ilman ongelmia. Jos koirasi pelkää kynsien leikkausta, saattaa se silti sietää kynsien hiomisen.

 

 

Tassutrimmissä kynsien lisäksi trimmataan tassukarvat.

 

 

Tassuhoito on kokonaisvaltainen hoito tassuille ja kynsille, joka soveltuu erityisen hyvin metsästyskoirille. Tassuhoidossa kynnet leikataan ja hiotaan, mikä ehkäisee kynsien lohkeamista ja repeytymistä. Tassukarvat trimmataan ja anturat rasvataan.

 

 

 

 

 

 Kynsienleikkauskoulutus

 
 

 

Kynsienleikkaus koulutus on pilottipalvelu, joka testataan tammi-maaliskuun -22 aikana. Koulutukseen sisältyy alkuhaastattelu/koulutussuunnitelman laatiminen ja 5 koulutuskertaa. 

 

Koiranomistaja sitoutuu viiteen koulutuskertaan ja siihen, että kynsiä ei koulutuksen aikana leikata muualla, poislukien eläinlääkärin suorittama kynsienleikkaus rauhoitettuna. 

 

Koulutuksen aikana kotona harjoitellaan sovittuja tehtäviä, 

Koulutus sopii koirille, joilla on lievää tai kohtalaista jännittämistä/pelkoa kynsienleikkaukseen liittyen, tai pennuille joille halutaan kouluttaa kynsien leikkaus alusta pitäen varmaksi. 

Palvelun hinta tulee maaliskuun jälkeen nousemaan vastaamaan todellisia kustannuksia ja työhön menevää aikaa.

 

 

 

Muut pienet toimenpiteet

 
 

Em. palveluiden lisäksi korvien nypintä, korvien puhdistus, anaalirauhasten tyhjennys, villakoiran konetyöt, pikkutrimmit (esim. pelkkä naama, intiimialueiden trimmaus, maha- ja peppukarvojen siistiminen ) onnistuvat omina palveluinaan.

Siirry Huomioitavaa trimmaukseen tullessa – sivulle:

https://tassutaikuri.fi/blogi/huomioitavaa-trimmaukseen-tullessa/