koiran perushoito

Pikaopas koiran tassujen hoitoon

Aurinko paistaa, vesi on irti, maantiesuolan jäänteet virtaa ja hiekoitushiekka- ja murske pyörii kaduilla. Ulkoilevan koiran tassut kastuu ja likaantuu toistuvasti. Iho on kovilla. Tässä sinulle pikaopas tassujen hoitoon, ole hyvä!

 

 

Tarkista tassut säännöllisesti

 

Koiran tassut kannattaa tarkistaa säännöllisesti ja märkinä vuodenaikoina erityisen tarkasti. Näin huomaat ja pääset puuttumaan alkaviin ongelmiin ajoissa.

 

 

 

Anna tassukarvoille kyytiä

 

Tassukarvat kannattaa pitää ympärivuoden lyhyenä. Näin tassujen terveystarkastus on helpompaa ja kynsien leikkauskin onnistuu paremmin. Lyhennä karvat tassujen karvallisilta alueilta: anturoiden väliestä, kynsien ympäriltä, ja tassujen ulkoreunoilta.

 

 

 

 

Karvojen pitäminen lyhyenä on terveysteko, sillä tassut kuivuvat nopeammin eikä hiivat ja bakteerit innostu niin helposti kasvamaan.

 

 

Kynsien pitäminen lyhyenä

 

Säännöllinen kynsien leikkaus auttaa pitämään kynnet säällisessä mitassa. Pitkät kynnet lohkeilee ja repeilee helposti. Varpaiden ja koko raajan virheasento kuormittaa luustoa. Harkitse laadukkaan kynsitrimmerin hankkimista, jos kynsien leikkaus pelottaa. Hae apua – sitä on nykyään helposti saatavilla!

 

 

Tassujen puhtaus on puoli ruokaa

 

Ihan joka välissä ei tassujakaan tarvitse olla pesemässä. Kura-aikana on kuitenkin parasta huuhdella pahimmat hiekat joka ulkoilun jälkeen. Tassut kannattaa kuivata ulkoilujen jälkeen talouspaperilla tai mikrokuitupyyhkeellä huolellisesti, erityisesti jos koiralla on vähääkään taipumusta tassutulehduksiin. 

Tassupesu laimealla shampoolla esimerkiksi iltaisin voi olla paikallaan. Jos piki tai vaikkapa öljy tarraa tassuihin, on tuhtimpi, rasvaa poistava pesuaine tarpeen. Fairykin välttää tähän tarkoitukseen, harvakseltaan käytettynä.

 

 

Halkeilevat anturat kaipaavat kosteutta

 

Halkeilevien anturoiden hoitoon kannattaa panostaa, sillä anturahaavat ovat vaikeahoitoisia.

Kosteutta kannattaa antaa sekä sisäisesti että ulkoisesti. Onhan koirasi ruuassa tarpeeksi (yli 10%) rasvaa? Tassuvoiteet tai -vahat voivat olla avuksi. Itse tykkään pihkavoiteesta sen antiseptisten ominaisuuksien vuoksi.

 

Toivottavasti oppaasta on sinulle apua! Tassutellaan kohti kevättä 🙂

Täältä löydät vinkkejä tassujen terveystarkastukseen ja apua ongelmien tunnistamiseen:

https://tassutaikuri.fi/blogi/5-vinkkia-tassujen-terveystarkastukseen/

 

Ohjevideo tassukarvojen siistimiseen löytyy täältä: https://www.youtube.com/watch?v=r449dmErChw

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap