koiran hyvinvointi,  koiran perushoito

Koiran kynsien leikkaaminen – katso video

Koiran kynsien leikkaaminen on asia, josta minulta kysytään eniten ja jossa asiakkaillani on eniten ongelmia. Opetan videolla turvallisen ja helpon tavan leikata koiran kynnet niiden väristä riippumatta. Tapa sopii suurimmalle osalle koirista. Toivottavasti tästä on apua sinulle.


Esittelemäni tapa leikata kynnet ei ole ehdoton totuus tai mikään ”virallinen” ohje kynsien leikkaamiseen. Kyseessä on menetelmä jonka olen itse oppinut eräältä yhdysvaltalaiselta trimmaajalta, ja jota olen käyttänyt omien koirieni kynsien leikkaamisessa. Menetelmä on auttanut minua, mistä syystä halusin tämän tavan jakaa myös sinulle.


Lyhykäisyydessään:

  • ota tukeva ote tassusta
  • aseta kynsi saksen päälle, voit jopa hieman nostaa kynttä saksen avulla
  • liu’uta saksea tyveltä kohti kynnen kärkeä
  • löydät kohdan, johon saksi pysähtyy. Tämä on ns. syvin kohta kynnessä
  • tästä kohtaa voit leikata turvallisesti

Tällä menetelmällä harvemmin sattuu vahinkoja. Kynsi ei lyhene aivan ytimeen lähelle. Ydin, joka venyy liian pitkäksi kasvavan kynnen mukana, pysyy kuitenkin aisoissa jos kynnet leikataan tarpeeksi usein, 1-2 viikon välein.


Joilakin yksilöillä kynnen malli on sellainen, josta tuota syvintä kohtaa ei löydä. Tällöin suosittelen leikkaamaan siivu kerrallaan, kunnes kynnen keskusta näyttää päästä katsottuna tummemmalta. Tämä kertoo verikynnen olevan lähellä. Tarkemmin tästä tavasta kerron artikkeleissa Miten leikkaan koiran kynnet:


https://tassutaikuri.fi/blogi/miten-leikkaan-koiran-kynnet/


Ja Lisää asiaa kynsistä – eli miten ne leikataan:

https://tassutaikuri.fi/blogi/lisaa-asiaa-kynsista-eli-miten-ne-leikataan/


Pennun totuttamisesta kynsien leikkaamisen olen kirjoittanut täälltä:https://tassutaikuri.fi/blogi/kynsijuttuja-ja-miksi-se-on-vaikeaa/


Varsin kattava artikkeli aiheesta löytyy täältä:


https://www.omaelainklinikka.fi/koiran-kynsien-leikkaaminen/

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap