Turkinhoito

Koirakodin sisustus – turkinhoitopaikka

Koiria hankitaan nyt enemän kuin koskaan. Koira tuo mukanaan uusia elementtejä sisustukseen. Jos päätyy turkkirotuun, täytyy päättää mm. missä koira pestään, kuivataan, harjataan ja mahdollisesti trimmataan. Koirakodin sisustus – turkinhoitopaikka postauksessa annan muutaman vinkin turkinhoitopaikan järjestämiseen omaan kotiin.

 

 

Minulla on ollut koiria koko aikuisikäni ajan. Välillä olen asunut rivitalokaksiossa, välillä omakotitalossa laumani kanssa. Trimmausta olen harrastanut milloin missäkin, alkaen ruokapöydästä. Suurehko koiralauma on pakottanut laittamaan riman matalalle kodin sisustuksen suhteen. Ehdotoman tärkeää on pesua ja kulutusta kestävät materiaalit kotona.

 

Tällä hetkellä olen uhrannut kokonaisen huoneen pienestä kodistani trimmausta ja turkinhoitoa varten. Paljon vähemmälläkin pääsee liikkeelle yhden tai kahden koiran taloudessa, vaikka turkki vaatisi työtä joka viikko.

 

 

Koirakodin sisustus – trimmauspöytä tai -taso

 
 

 

 

Trimmauspöydäksi käy mikä tahansa kodin tukeva taso. Keittiön tai kodinhoitohuoneen tasot toimivat mainiosti. Jälkimmäinen on asukasystävällisempi vaihtoehto kaksijalkaisille, koiraa kun tavallisesti trimmataan, föönataan tai harjataan pöydällä. Tasolle kannattaa asettaa luistamaton alusta: kylpyhuoneen matto tai vaikka auton kuminen kuramatto.

 

 

 

Puinen tarjoilupöytä on vankkaa tekoa ja sujahtaa omaan koloonsa trimmauksen jälkeen. Pyörällinen malli siirtyy helposti myös pois keittiöstä.

 

 

Pyörällinen, tukeva tarjoilupöytä toimii myös hyvin trimmauspöytänä. Tämän etuna on, että voit itse toimia koiran molemmin puolin ja käytön jälkeen pöytä sujahtaa takaisin omaan koloonsa.

 

Jos olet valmis panostamaan hieman enemmän, on tavallinen trimmauspöytä hyvä hankinta. Peruspöydät ovat kasattavia ja menevät pieneenkin tilaan. Säätöpöydätkin ovat nykyään melko edullisia, mutta vaativat tilaa enemmän.

 

 

 

Koirakodin sisustus – turkihoitopaikka voi löytyä keittiöstä tai kodinhoitohuoneesta. Meidän pienestä kodista uhrattiin kokonainen huone tähän tarkoitukseen.

 

Trimmauspidikkeet ja fööninpidikkeet vapauttavat kädet ja tuovat turvaa. Älä kuitenkaan jätä koiraa valvomatta pöydälle vahinkojen välttämiseksi.

Trimmauspidikkeet helpottavat työtä, kun koira ei pääse liikkumaan valtoimenaan.  Myös turkinkuivaajille löytyybpidikkeitä, joiden avulla saat molemmat kädet vapaaksi koiraa kuivatessa. Näitä hankkiessa kannattaa varmistaa, että kiinnitysosa sopii omaan pöytään/tasoon.

Turkinhoidon perusvälineistä löytyy postaus täältä: https://tassutaikuri.fi/blogi/5-perusvalinetta-koiran-turkin-kotihoitoon/

 

 

Pesupaikka

 
 

Kylpyamme on varsin kätevä elementti koiraa pestessä. Perinteisen kylpyammeen pohjalle kannattaa sijoittaa luistamaton alusta. Vauvojen ammeet sovetuvat pienten koirien pesuun. Ammeen pohjassa on hyvä olla reikä veden poistamiselle. Koirille tarkoitetut jalalliset ammeet ovat käteviä pienten ja keskikokoisten koirien pesuun. Amme on tukeva, ja rakastan tuota poistoletkua, jolla veden voi ohjata suoraan lattiakaivoon. Sukat ja vaatteet pysyvät kuivina. Miinuspuolena on, että amme vie tilaa ja on kookas säilytettäväksi.

 

 

 

 

Enemmän koirakodin sisustuksesta voit lukea mm. RawDesign blogista täältä: http://rawdesignblog.blogspot.com/2014/01/koira-sisustus.html

Minkälaisia sisustusratkaisuja sinun koirakodistasi löytyy?

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap